Wright – Soleri

Het is niet al National Park wat de klok slaat natuurlijk. Onze road trip voerde ons langs Scottsdale, het Palm Springs of Beverly Hills van Arizona. Een gigantisch dure omgeving, met slechts één betaalbaar (om niet te zeggen: relatief goedkoop) en heel proper motel: de Days Inn, Scottsdale. Gelegen vlak naast de Fashion Square Mall.

Arches, USA 2010

Edoch, belangrijker (voor Tessa), was Taliesin West, het hoofdkwartier van de Frank Lloyd Wright Foundation, en tevens winter residentie van destijds Frank Lloyd Wright, en nu het winterverblijf van de Frank Lloyd Wright School of Architecture. Tessa en Henri schreven zich in voor een rondwandeling van 90 minuten (die uiteindelijk 150 minuten zou duren), terwijl ik in de tuin een boek las.

Arches, USA 2010

Achteraf reden we nog langs een paar gebouwen die Wright (mee) had ontworpen, zoals het Biltmore Hotel, Scottsdale (geen foto, de foto hierboven is van Taliesin)…

Arches, USA 2010

…en deze privéwoning die we enkel vanaf de openbare weg konden bekijken.

Arches, USA 2010

Tevens in Scottsdale, gingen we kijken bij Paolo Soleri, die vooral bekend is van zijn Arcosanti project (hebben we niet gezien), en zijn windklokken (Cosanti).

Arches, USA 2010

We konden er binnenkijken in de verschillende ateliers, waar de bellen vervaardigd en getest worden…

Arches, USA 2010

…al worden bezoekers vriendelijk verzocht geen foto’s van Soleri of zijn familie te maken.

Arches, USA 2010

Het wordt steeds warmer overigens; de road trip voert ons dan ook steeds zuidelijker. Daarnet zijn we –op uitdrukkelijk verzoek van Henri, die nu rustig ligt te snurken– nog even in het zwembad gedoken om af te koelen. Ik weet nog niet of ik de airco de ganse nacht ga aanlaten, want het ding maakt vreselijk veel lawaai. Al vermoed ik dat ik meer kans maak om te slapen in warmte dan met lawaai –het koelt tenslotte toch fiks af ’s nachts, in dit woestijnklimaat.

Een gedachte over “Wright – Soleri”

  1. en hebt ge zo’n ‘belleke’ gekocht om in jullie tuin te hangen? Ze zien er precies niet mis uit.

Reacties zijn gesloten.