Dag 3: Beatty – Death Valley – Kernville

Het is een fractie goedkoper dan Motel 6, maar helemaal niet zo proper. Vanavond logeren we in het Pine Cone Motel (en Restaurant), waar de WiFi gratis maar onbeveiligd is. Vanochtend hebben we definitief Nevada verlaten.

Houston, Texas

We begonnen de dag in Salt Creek Trail, waar de voornaamste bezienswaardigheden een boel schichtige hagedissen en vooral heelder scholen pupfish zijn.

Houston, Texas

Dit soort zoutafzetting komt veel voor in Death Valley. De pupfish hebben zich aangepast aan het warme, ondiepe en zoute water in de vallei.

Houston, Texas

Zoals ook hierboven: een zoutkorst met wat verloren planten errond.

Houston, Texas

Het grote avontuur van vandaag speelde zich af in de Sand Dunes tussen Devils Cornfield en Stovepipe Wells. Een strand zonder zee, en –hoeft het nog gezegd– verschrikkelijk warm. We hebben een wandeling gemaakt van een kleine twee uur, alledrie samen deze keer, en we hadden elk een fles van één liter water mee.

Houston, Texas

Het zicht was onbeschrijfelijk (vandaar dat ik ook zoveel foto’s post). De klim naar de hoogste duin die we in de omtrek vonden was behoorlijk zwaar. De warmte, de hellingsgraad, het mulle zand, de afstand; maar ik was bijzonder trots op Tessa en Henri dat ze het allebei hebben uitgehouden (en zij waren zelf ook heel tevreden dat ze hebben doorgezet).

Houston, Texas

Waar is Henri? (Ik ben in vliegende vaart van deze hoogste top afgelopen, om die foto te kunnen nemen –eraf lopen ís veel gemakkelijker dan erop klimmen.)

Houston, Texas

Dit is nog het zicht vanop Father Crowley Point, ergens een 5000ft (1500m) hoog.

Houston, Texas

En dan waren we weg uit Death Valley, en veranderde het landschap drastisch. We kwamen een gans veld van deze planten tegen (ik dacht dat het een soortement cactus was, maar we kwamen niet tot een consenus). We reden langs Owens Lake, naar Olancha, langs het South Haiwee Reservoir, de Isabella Walker Pass Road in.

Houston, Texas

De eindbestemming was Isabella Lake, en in het stadje Isabella vonden we voorwaar een Vons, waar onze Safeway kaart uit Seattle van twee jaar geleden ons recht gaf op de kortingsprijzen (dat scheelt vaak de helft van het bedrag). We reden nog door tot Kernville, waar we dit sleazy motel vonden. Gelukkig blijven we er maar één nacht.

Houston, Texas

Isabella Lake

Houston, Texas

Isabella Lake

Houston, Texas

Road trippin’

4 gedachtes over “Dag 3: Beatty – Death Valley – Kernville”

  1. Die “boom” zou wel eenseen Joshua tree kunnen zijn, maar op het kleine scherm van mijn iPod kan ik het moeilijk confirmeren…

  2. Joshua Tree it is. Ik heb het net gegoogled, en de prentjes komen overeen. Bedankt voor de tip.

  3. Zalige plaats hé, Death Valley. Vooral de Devil’s Golf Course vond ik zelf héél indrukwekkend..

    En inderdaad, Joshua Tree it is 😉

Reacties zijn gesloten.