van ’t een naar ’t ander

Gisteren met Henri bij meter Nathalie (en David) op bezoek geweest, voor een eerste bezoekje in hun nieuwe woonst. Op een bescheiden lapje grond: een voortuin zo groot als onze (stads)tuin, een achtertuin, een dressuurstuk, en nog een weide voor het paard erachter. Gezien het allemaal nog moet afgewerkt worden, staat Lolita (het paard waarvan sprake) voorlopig nog op stal in de managège (vijf minuutjes met de wagen).

Bij terug thuiskomen stonden we voor een aantal verrassingen:

Wanneer ik het licht in de vestiaire probeer aan te steken: noppes. Lamp kapot, denk ik, en draai er een 150 watt lamp in (het enige wat we hadden liggen). Resultaat: noppes. Ik probeer een ander licht: noppes. Tiens, alle waaklichtjes zijn uit, de lamp van het aquarium brandt niet, en de ijskast en diepvriezer zijn uit.

De electriciteit ligt af. Naar Electrabel gebeld, waar een vriendelijke meneer mij door de procedure loopt: ik had een verliesstroomschakelaar over het hoofd gezien (we hebben er twee in de zekeringskast). De schuldige (zekering) gelocaliseerd, de meneer vriendelijk bedankt, en op zoek gegaan.

De warmwaterketel (boiler in ’t schoon Vlaamsch) is om zeep. Onderaan, waar allerlei electrische draden lopen, is er water uit gesijpeld, wat wellicht voor een kortsluiting heeft gezorgd.

Gelukkig zat er niet te veel in de diepvries, want alles heeft zo’n vijf uur uitgelegen (konden we zien aan de mechanische timer van de aquariumlichten). Als avondeten: finduslapjes. Al waren ze niet van findus maar van maggy ?!

Vanochtend nog net warm water gehad, maar hopelijk slaagt mijn schoonvader erin vandaag iemand te bereiken die het euvel voor ons kan verhelpen.

Och, wat internetten dan maar. Euh nee dus: geen kabelverbinding (wel TV). Geen nood, ik bel naar telenet, waar ik mij door een menu werk, de machine van telenet automatisch mijn verbinding en die van de omwonenden test, en mij vervolgens niet verder kan helpen. Tijdens het weekend zijn ze ‘slechts’ bemand tot 17u30 (tijdens de week tot 22u). Vanavond oplossen dus.

Och, het brengt wat leven in de brouwerij.