kranttekeningen

Een aantal citaten uit de krant van vandaag (de gedrukte versie van DS, want wegens de recent ingevoerde company policy re monitoring internet use zie ik het niet echt zitten DM on-line te lezen).

  • Nu komt er een modernisering van de Orde (die officieel nog altijd Orde van de Geneesheren heet, hoewel al bijna de meerderheid van de artsen vrouw is). Dan gaan we muggeziften. Geen kat die bij geneesheren aan een exclusief mannenclubje denkt, net zomin als men zou verwachten dat een voorzitter een man is. (Er zijn tegenvoorbeelden, jaja.)
  • Uit Letermes nota: Milieuheffingen worden gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar. Huh? U belast het milieu, maar erm die heffingen, eigenlijk krijgt u die gedeeltelijk terug hoor. ’t Is maar om de schijn hoog te houden. We zijn tenslotte allemaal milieubewuste mensen ondernemingen.
  • En nog: Het aanbod aan bouwgrond wordt uitgebreid. Elke gemeente kan de komende regeerperiode twee woonuitbreidingsgebieden aansnijden zonder woonbehoeftenstudie of bijzonder plan van aanleg. De voorstad groeit. BPA: waardeloos. Stadsleegloop? Leegstand? Herbruik en restauratie? Allemaal onbelangrijk.
  • Dutroux: De familie Lambrecks heeft daarnaast schade gevorderd van de Belgische staat. Ze neemt het de justitie kwalijk dat ze Dutroux in 1992 vervroegd vrijliet. “Als Dutroux niet voorwaardelijk was vrijgelaten, kon hij nooit actief geweest zijn in de periode 1995-1996”. Het zou mooi zijn als dat erdoor geraakt. Misschien dat de staat dan wat omzichtiger zou omspringen met (potentiële) recidivisten.
  • Het Israëlische leger heeft een onderzoek ingesteld naar een groep reservisten die een tentoonstelling inrichtte met foto’s van wreedheden door soldaten in Hebron tegen Palestijnen. […] “Mij werd verteld dat ook een achtjarig kind en een negentigjarige vrouw in de eerste plaats potentiële terroristen zijn, dan Palestijnen, dan Arabieren en pas dan mensen”, zegt een soldaat op de video. […] In Hebron wonen vijfhonderd joodse kolonisten in enclaves tussen 130.000 Palestijnen.
  • Hopelijk ben ik niet de enige die het Nederlandse logo voor hun voorzitterschap van de EU behoorlijk geslaagd vindt.

(En ik zit nog maar halfweg.)

2 gedachtes over “kranttekeningen”

  1. Dus, omdat je bang bent dat ze je pakken omdat je op je werk via het net de krant leest, lees je nu de papieren krant… op het werk ?

    Ministerie van Financi

Reacties zijn gesloten.