uitbreiding

Hola: 4 glasmeervallen erbij, en 12 kardinaaltetra’s. Wat het totaal op resp 6 en 20 brengt, en onze populatie op 27 (incl. de pleco). (De meneer van de viswinkel vertelde dat de glasmeervallen toch wel liefst met hun zessen waren, en dat we zelfs meer dan de twintig kardinalen in huis mochten halen.)

De kardinaaltjes zwemmen meteen synchroon (nuja), maar de glasmeervallen verbergen zich in de planten (2), en achter de zwarte filterbak (3). Eén dappere vis zwemt keurig vooraan.

Vandaag hebben we ook diepvriesvoer gekocht en bediend, maar ik heb zo de indruk dat ik er in ’t vervolg beter een brokje van afsnij. Ik heb na een uurtje de rest er dan maar uit gevist (het bleef gelukkig mooi samenliggen), en weggesmeten (rode muggelarven). Maar het publiek was zeer geïnteresseerd.

2 gedachtes over “uitbreiding”

  1. Bruno: voor diepvriesvoer, zeker(!) niet bevroren in het aquarium gooien. Een vis die perongeluk een bevroren brokje binnenkrijgt is eigenlijk zo goed als ten dode opgeschreven. Heb je een fijnmazig schepnetje? Leg een blokje diepvriesvoer erin, hang het in de gootsteen onder stromend water (warm water gaat sneller maar hoeft niet), het eten zal zowel ontdooid als schoongespoeld worden. In zulk voer zitten nogal eens onzuiverheden die slecht kunnen zijn voor de vissen, vooral in het bevroren water zelf. En dan kun je het netje laten uitlekken, binnenstebuiten keren en in het aq-water dopen. En dan kijken!

    Trouwens: ik heb gisteren levende muggenlarven aan mijn vissen gevoederd (aq1: 20

Reacties zijn gesloten.