tijdschriften

Soms bezondig ik me nog wel eens aan een tijdschrift (lees: een paar keer per maand). Passeren gegarandeerd de revue: Motoren & Toerisme en Motorwereld; maar ook Réponses Photo en Diapason (kwestie van mijn Frans te oefenen) duiken hier frequent op, en soms een paar lifestyle magazines. Van mijn moeder krijgen we de Knack tegen het einde van de week (waarvan ik meestal alleen weekend en focus lees), en van mijn schoonouders krijgen we soms de Humo. En met National Geographic heb ik een aan/af relatie: gemiddeld elke vijf jaar neem ik weer eens abonnement voor twee jaar, waarna het opnieuw on hiatus gaat.

Worden er eigenlijk nog wel veel tijdschriften gelezen, vroeg ik me daarnet af. Aan het aanbod in de krantenwinkel, en ons eigen leesgedrag te zien in elk geval wel. Al lijkt de concurrentie met het internet me niet vanzelfsprekend. Niet alleen is de informatie op het internet up to date, in geheel niet uitzonderlijke gevallen is ze ook behoorlijk diepgaand en gespecialiseerd.

En dan heb je bvb Wired: een gedrukte versie (die steevast te laat komt, of helemaal niet –we hebben een abonnement op het werk; issue 12.04 heeft ons niet bereikt), en een (gratis ?!) on-line versie, die ongeveer een maand achter loopt op de release van de gedrukte (I can live with that).

Maar ik had net weer vijf minuten tijd, en verbaasde me over de niet geringe hoeveelheid informatie in de Motoren & Toerisme van deze maand. En hoe ik niet alleen het internet had afgeschuimd op zoek naar informatie over (Nikon) lenzen, maar ook in mijn oude Réponses Photo had gegrasduind.

En vooral hoe aangenaam het is een pagina te kunnen omslaan.