Man Up (2015)

A single woman who’s mistaken for a stranger’s blind date, leads to her finding the perfect boyfriend.

Regisseur: Ben Palmer
Schrijver: Tess Morris
Met: Lake Bell, Simon Pegg, Olivia Williams
IMDB

Zowel voor regisseur Ben Palmer als voor scenariste Tess Morris is Man Up eigenlijk het langspeeldebuut. Afgaande op IMDB heeft Morris nog het minste ervaring, al moet meteen gezegd dat het verhaal –in alle voorspelbaarheid– vakkundig in elkaar zit. Palmer heeft al een hele waslijst televisieseries achter de kiezen, één film-van-de-serie (The Inbetweeners), en een TV-film waar u nog nooit van had gehoord (Bad Sugar).

Wie u wel kent, dat is Simon Pegg, de hilarische Engelsman die al een langere carrière achter de kiezen heeft, dan u ooit kon vermoeden. Hij speelde mee in Michael Winterbottoms fantastische 24 Hour Party People (over de muziek scene in Manchester in de jaren 70), en brak helemaal door met de bijzonder grappige horrorkomedie Shaun of the Dead (lang voor zombies een revival kregen). Al is de kans groot dat u Pegg voor de eerste keer hebt ontmoet in een recente Mission: Impossible (waar hij vanaf deel drie de rol van de onhandige IMF technicus Benji Dunn speelt) of in de reboot van Star Trek (waar hij Scotty speelt). Er zitten nog een heleboel interessante films tussen, al zijn ze zeker niet allemaal de moeite van het bekijken waard. Maar Shaun of the Dead dus absoluut wel!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4QgPlqoxu4M&w=560&h=315]

Lake Bell speelt het onhandige ‘lelijke’ eendje (voornamelijk door een overdadige hoeveelheid lippenstift aan haar mond te smeren), dat voor de rest niet alleen intelligent, maar ook heel ad rem blijkt te zijn in de moeilijkste situaties.

Nancy (Lake Bell) en Jack (Simon Pegg) ontmoeten elkaar, en voor de rest gebeurt er exact wat u hierboven in de synopsis leest –doorspekt met de nodige humoristische situaties, een vleugje romantiek en een steeds groeiende liefde. Een romcom zoals u er al zoveel kent.