Insidious: Chapter 2 (2013)

The haunted Lambert family seeks to uncover the mysterious childhood secret that has left them dangerously connected to the spirit world.

Regisseur: James Wan
Schijvers: Leigh Whannell, James Wan
Met: Patrick Wilson, Rose Byrne, Barbara Hershey
IMDB

En hier is dan deel twee. Als u het eerste deel hebt bekeken als prelude op deze film, dan wordt uw geduld beloond. De structuur van beide films gecombineerd en de plotontwikkeling die over delen 1 en 2 worden uitgesmeerd, maar van dit vervolg één van de weinige bijzonder geslaagde sequels. Ik kan er niet te veel op in gaan, zonder het voor u te verbrodden, maar ik heb dit deel nu al twee keer gezien, en het bleef mooi om het verhaal aan het werk te zien.

Toch nog even kudos voor de acteurs die ik in deel 1 niet heb vermeld: Rose Byrne als Renai Lambert, Ty Simpkins als Dalton Lambert (zoon van Josh –gespeeld door Patrick Wilson– en Renai) en Lin Shaye als Elise Rainier.