Nordmann EP release @Consouling Store

Gisterenochtend ontving ik te elfder ure een uitnodiging voor de EP release van Nordmann, de groep die in haar korte bestaan achtereenvolgens de Muziekmozaïek wedstrijd (2012), de Storm! Contest (2013), de derde plaats in internationale jazz competitie op Jazz Hoeilaart (2013), en de tweede plaats op Humo’s Rock Rally (2014) op het palmares mocht bijschrijven. Nordmann is een bijdehandse groep die een hedendaagse mix van jazz en rock in eigenzinnige melodieën wurmt.

De presentatie vond plaats in de Consouling Store, een uitbreiding van de activiteiten van het Belgische label (en agency) Consouling Sounds. De EP –aldaar te koop– is een samenwerking tussen Consouling Agency en jazzlabel De Werf. Het toont maar aan dat de muziek zich niet zomaar voor één noemer laat plaatsen (pakweg rock of jazz).

20140722_Nordmann03

Op de EP, te koop voor 15 euro in beperkte oplage (vinyl inclusief cd), staan drie nummers, goed voor net geen 13 minuten. The Pedestrian, een lichtjes paranoïde track die eindigt in een beangstigende climax; Dehli belly, een als ballad vermomde donkere intrige; en Rups, een energieke track van bassist Dries Geusens die rijp is om een radiohit te worden.

De Consouling Store is gehuisvest in een klein maar prachtig pand in de Baudelostraat 13, vlakbij de ingang van de parking onder de Vrijdagmarkt. Het was er gisteren –zoals overal– broeiend heet, maar dat leek de muzikanten alleen maar aan te sporen de zweep er nog wat nadrukkelijker op te leggen. Achteraan de winkel is er ruimte voor drankjes –huisgemaakte iced coffee of iced tea kunnen bij deze temperaturen wonderen verrichten.

20140722_Nordmann02

Het publiek stond tot buiten (veel koeler) mee te genieten van de presentatie, en ik vermoed dat er (terecht) redelijk wat albums van eigenaar zijn gewisseld. Op het full album is het nog even wachten (begin 2015, zo klinkt het), maar ondertussen kan u Nordmann nog een paar keer aan het werk zien. Tijdens de Gentse Feesten staan ze op het podium bij Sint-Jacobs op 26 juli om 21.30 u., en tijdens Jazz in ’t Park staan ze in het Zuidpark op 7 september om 14 u. De volgende keer staan ze waarschijnlijk pas eind februari 2015 opnieuw in Gent (in de Handeslbeurs —hun volledige kalender volgt u op hun site).

In de Consouling Store kan u tijdens de Gentse Feesten terecht voor uw broodnodige portie vinyl (waaronder die onontbeerlijke Nordmann EP) en frisse dranken, maar ook nog voor een paar boeiende sets met intrigerende muzikanten (u vindt de details op hun facebook pagina). Aanrader.