Parkjazz 2012

Parkjazz door Bruno Bollaert

Het Kortrijkse ParkJazz gaat binnenshuis. Het festival is verhuisd van de drukke zomerperiode naar de koudere herfst, waardoor een tent niet langer volstaat om de uitbundige festiviteiten in te laten plaatsvinden. Bovendien heeft ParkJazz een wisselwerking afgesloten met het Tourcoing Jazz Festival, dat in diezelfde periode plaatsvindt (beide steden liggen ocharme twintig kilometer van elkaar verwijderd).

Op zaterdag vindt het festival plaats in Muziekcentrum Track (vanaf 18 u.). Het Franse Jessy Blondeel Quartet opent het festival; headliner die avond is John Medeski, gekend van het trio Medeski, Martin & Wood, die u mogelijks al aan het werk hebt gezien op Gent Jazz. Op ParkJazz speelt hij solo, een waar festijn, zo hebben wij begrepen. Tussenin is er ook nog Jazz Plays Europe, dat zeven Europese topmuzikanten samenbrengt, waaronder onze eigenste Nathan Daems.

Zondag begint het iets vroeger, om 15 u., in de Kortrijkse Schouwburg. Wie WoFo plays Raymond Scott nog niet heeft gezien (waaronder helaas ondergetekende behoort), krijgt hier alweer een kans (ik zal er zeker zijn). Verder spelen ook nog het Kris Defoort Trio, en het trio Luciano Biondini, Michel Godard & Lucas Niggli. Headliner die avond (en afsluiter van het festival) is Enrico Rava’s Tribe (met Gianluca Petrella op trombone).

Tickets gaan van 14 euro (voorverkoop, -26) tot 35 euro (twee-dagenticket aan de deur); u vindt alle prijzen op de website.

ParkJazz is een heel gemoedelijk festival met mooie headliners en verrassende acts daartussen. Van harte aangeraden.