Stray Dogs – Intangible States (redux)

Herinner u deze vermelding? Het is gelijk niet van mijn gewoonte om twee keer over hetzelfde te berichten, maar ik merkte op hun facebook pagina dat de mannen van Stray Dogs (& Legoman) hun cd klaar hadden, in tijd voor de feestdagen. Het kleinnood werd reeds aangekondigd op het concert in de Minard destijds (en ik vermoed ook op de andere concerten).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Fql7DJHsUrw&fs=1&hl=en_US]

Intangible States moet eigenlijk live gezien (meegemaakt) worden, maar de muziek is enorm genietbaar ook zonder het visuele wonderspel (en van immens betere geluidskwaliteit dan in het zelfopgenomen fragment hierboven). Eigenlijk jammer dat er geen dvd beschikbaar is, maar dat is natuurlijk lang niet zo vanzelfsprekend als we wel zouden wensen. Het visuele aspect werd evenwel niet uit het oog verloren, want aan de verpakking van het album werd de grootste zorg besteed. Yannick Jacquet (ofte video-kunstenaar Legoman) stond in voor de schitterende vormgeving.

Stray Dogs - Intangible States

Het album kan digitaal gekocht worden in een keure van formaten (AAC, mp3, FLAC) voor ocharme 6 euro, maar het zou zonde zijn om niet dat beetje extra uit te geven voor de cd in die prachtige verpakking, beschikbaar voor 12 euro (verzendkosten inbegrepen)

Het blijft mij verbazen hoe goed de muziek overeind blijft ook zonder schouwspel –jawel, de muziek heeft soundtrackallures maar mist niet de visuele climax die daarbij vaak een noodzaak is. Undercurrent is misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, maar de rest van de muziek is zeer gevoelsmatig en aanspreekbaar. Verwacht geen overstemmende noise, maar een coherent klanklandschap dat soms wat laat denken aan de associatieve muziek van pakweg Gavin Bryars (damn, het is lang geleden dat ik daar nog eens naar geluisterd heb).

Puike prestatie.

Intangible States van Stray Dogs + Legoman, te koop in digitale versie (6 euro) en in cd-versie (12 euro). Steun de artiest(en)!